I. Vocabulary (20′)
Directions: Choose the one answer that best explains theunderlined word or phrase in the sentence. Write your answers on the ANSWERSHEET.
1．U.S. President Barack Obama announced plans to scrap the controversial missile defenseprogram in Eastern Europe on September 18.
2．Demonstratorsentered their third day of a building takeover at UC Santa Cruz on Saturday inprotest of a tuition increase, an undertaking that a school spokesman called futile.
3．He said Clinton met for three hours and 15 minutes with the North Korean leader but said he didnot know what issues were discussed. But he said Clinton’s views on a verifiabledenuclearization of the Korean Peninsula are well-known.
4．Itsnegotiating habit is to make promises to win concessions, and thenrenege on those promises.
B. silly image
C. loud holler
5．The CDC alsosaid 21 more deaths from H1N1 were reported in the past week, bringing the officialtoll of pediatric H1N1 deaths in the United States to 171.
A. clinical H1N1deaths
C. reported H1N1deaths
B. children H1N1deaths
D. tallied H1N1deaths
6．A new MichaelJackson show offers an eye-popping look at the King of pop’s extravagantlifestyle and peculiar private tastes.
7．At the dawnof the G8 summit in early June that year, Putin likewise gave a starkwarning on the U.S. deployment of missile interceptors in Eastern Europe.
8．We saw the stampedeat a Wal-Mart store in New York last year on Black Friday that led to anemployee’s death," said Burt Flickinger, managing director of consultingfirm Strategic Resource Group.
A. frenzied rushof panic-stricken animals
B. headlong rushor flight of a crowd of people
C. sudden actiontaken by a group of people
D. impulse onwhich people act
【解析】句意：咨询公司Strategic Resource Group的总经理表示：“我们目睹了去年黑色星期五发生在纽约一家沃尔玛分店的踩踏事件，那次事件直接导致了一名店员的死亡”。stampede此处指“人群的蜂拥”，因此B项“人群拼命前涌或仓皇奔逃”是对该词含义的正确解释。headlong头向前地；急速地。flight逃避；躲开。
9．Susan Boyle’sdebut album "I Dreamed a Dream" is the most pre-ordered CD inAmazon’s history.
C. farewell tothe public
D. first publicappearance
10．ReportersWithout Borders said it has been outspoken in criticizing "the culture of impunityand violence in the Philippines, especially Mindanao."
C. exception ofexamination
D. exemptionfrom punishment
11．The United States has yet to recognize China as a market economy, despite its vows to "work towardChina’s market economy status in an expeditious manner" months ago,Zhou said.
12．The derailmentkilled at least 26 people and injured about 100, but there was no immediateword on who or what group might have been behind the action.
A. doomed planecrash
C. misfortunatetrain accident
B. disastrouscar crash
D. deadliesttraffic accident
13．TheCopenhagen UN summit—between 7-18 December—aims to draw up a treaty to succeed the 1997 Kyoto Protocol,although observers say this is unlikely.
14．In recentyears, the bureaucratization of China’s higher education and the obsessionwith power among professors have increasingly concerned the public.
B. tolerance of
D. phobia for
15．Thetransportation activity, of which the passengers are a part, breaks the law. Inthis sense, the passengers must be held accountable.
A. legitimatefor being taken into account
B. responsiblefor the explanation
C. responsiblefor the action
D. responsiblefor the consequence
【解析】句意：此次运输触犯了法律，而乘客作为该活动的一部分，在这一层面上，乘客们对此活动同样负有责任。accountable指“负有责任的”。responsible for the action“对行为承担责任”。这一句主要讲就违法的运输活动负责任，这两个意义相近，可互相替换。legitimate for being taken into account将其考虑在内是合理的。responsible for theexplanation对解释承担责任的。responsible for the consequences对后果承担责任的。
16．The vibrantdemand for cheaply priced Chinese goods has shriveled as the economiccrisis discourages U.S. consumers from spending.
C. soared up
【解析】句意：受经济危机的影响，美国消费者对于价格低廉的中国产品的巨大需求出现了下滑。shrivel（使）枯萎；（使）干枯；（使）皱缩。dwindle减少，变小，缩小。disclose公开；揭露。remain stable保持稳定。soar up急速上涨。
17．The latest conundrumis that factories cannot find enough workers to resume full capacity as ordersresurge.
18．His claimsare so outrageous that they don’t deserve any response.
19．In April 2009, Pyongyang announced its withdrawal from the talks following the UN SecurityCouncil’s unanimous decision to condemn its alleged satellite launch.
20．Day by day,the relentless protests have become the most serious challenge toMilosevic in nine years in power.
II. Grammar (10′)
Directions: In each of the following sentences there arefour underlined parts marked A, B, C and D. Identify the part that isgrammatically incorrect. Write your answer on the ANSWER SHEET.
1．Thegrammatical words which play so large a part English grammar are forthe most part sharply and obviously different from thelexical words
A. play so largea part
B. for the mostpart
C. sharply andobviously
【解析】该画线部分之后为名词词组，因此part后应加入介词in，构成playa part in短语，意为“对…有影响，发挥作用”。
2．As humankind movesinto the third millennium, it can rightful claim to have brokennew ground in its age-old quest to master the environment.
A. moves into
C. to have broken
3．There aregreat impediments to the general use of a standard in pronunciationcomparable to those existing in spelling.
A. moves into
C. to havebroken
【解析】根据句中的两个in，可知本句比较的是拼写和发音的general use of a standard，因此D项所对应的画线部分应以that来代替thegeneral use of a standard。
4．Beingequal to other things, a man who expresses himself effectively is sureto succeed more rapidly than a man whose command of language is poor.
A. Being equalto other things
B. expresseshimself effectively
C. more rapidly
【解析】本句指“其他方面若都相同，善于表达自己观点的人，相比语言表达能力差的人能更快获得成功”，因此逗号前应改为独立主格结构Other things being equal。
5．Not allpersons arrested and accused with a crime are guilty, and themain function of criminal courts is to determine who is guilty under the law.
A. Not allpersons
B. accused with
D. under the law
【解析】be accused of为固定搭配，指“被起诉，被指控”，因此B项所对应画线部分中with应改为of。
6．Lifeinsurance, before available only to young, healthy persons, can now beobtained for old people, and even for pets.
B. beforeavailable only to young, healthy persons
C. be obtainedfor
D. and even forpets
【解析】本句想要表达的是“人寿保险之前只是针对年轻和健康的人，但现在老人、甚至宠物也可获得人寿保险”，B项所对应画线部分中before作介词，指“在…之前”，不符合句意，因此应把before作时间状语放在persons之后，即构成available only to young, healthy persons before。
7．As wesee in relation to political and national movements, language is used asa badge or a barrier depended on which way we look at it.
B. used as
D. which way
8．Never in mylife forget the impression made on me by my first visit tothe late Premier Chou.
B. made on
C. by my firstvisit
D. the latePremier Chou
【解析】表示否定或半否定的副词或短语放句首时，句子需要半倒装，即把助动词/be动词/情态动词放在主语之前，A项所对应画线部分前缺少助动词和主语，应改为Never in mylife did I forget。
9．I wouldhave told him the answer had it been possible, but I wereso busy then.
A. would havetold
B. had it been
D. I were
10．Through theworld whose advance has been made in science and technology isdue to education which brings forth scientists and inventors.
B. has been made
C. is due to
III. Reading comprehension (40′)
Directions: Below each of the following 4 passages youwill, find questions or incomplete statements about the passage. Each statementor question is followed by lettered words or expressions. Select the word or expressionthat most satisfactorily completes or answers each question in accordance withthe meaning of the passage. Write your answers on the ANSWER SHEET. (40″)
This enthusiasmsurprised me, since there is virtually nothing about the the Olympics that isculturally relevant to China. Apart from judo and Tae Kwon Do, whose links to China are indirect, there are no traditional Chinese athletics in the Games. In ancienttimes, the Chinese nobility played cuju, a game that is remotely similarto soccer, and chuiwan, which resembles golf. The Forbidden City Museum has a painting of a Tang-dynasty emperor, Minghuang, involved in a polo-like game withthe palace maidens. But the heart of the ancient Chinese athletic tradition,and the part of it that was more accessible to common people, consists of wushu,or traditional martial arts, and qigong, meditative breathing exercises.These activities are as much spiritual and aesthetic as they are physical;their goal is artistic expression and self-improvement, rather than winning.The ancient Chinese didn’t build stadiums, because their athletics were notdesigned to draw paying crowds. The Chinese language didn’t even have a termfor “sports” until the nineteenth century, when foreigners introduced a moresystematic approach to athletics.
Chinesehistorians draw the line between ancient and modern sports at 1840. Thatsummer, the first full-sized British fleet arrived off Canton, accelerating theOpium War and kicking off China’s most painful historical era. The missionariesand other outsiders who arrived in the late nineteenth century introducedWestern ideas of competition to Chinese athletics. In the early twentieth century, China began to take an interest in the Olympic movement, and a single Chinesesprinter competed in the 1932 Games. Four years later, at the Berlin Olympics, China sponsored a delegation of sixty-nine athletes, among them a mixed-gender wushuexhibition team that performed before Hitler. By then, the Chinese werecommitted to the Olympics, and they had come to see sports as a way in whichthe country could avenge the injustices of the past century. “There was afeeling of being the underdog and wanting to prove to the world that theChinese were strong,” James Riordan, of the University of Surrey, who hasstudied sports in the former Soviet Union and China, told me when I called him.
1．When theauthor writes “Apart from judo and Tae Kwon Do, whose links to China are indirect...”he means
A. Judooriginated in Korea
B. Tae Kwon Deoriginated in Japan
C. Both sportswere introduced into China from other countries
D. Both sportswere introduced into China via a third country
2．That wushuand qigong are not considered a sport, according to the author, is because
A. They are notincluded in the Olympics Games
B. They are notrelated even remotely to soccer or golf
C. They are goodto look at
D. They are notcompetitive
3．“A mixedgender team” most probably means that
A. The teamconsists of both men and women
B. The teamconsists of gendermares
C. The teamconsists of athletes of all ages
D. The teamconsists of atheletes from different parts of the country.
4．James Riordanbelieves that China sees sports as a way
A. to win medals
B. to winfriends
C. to showstrength of the nation
D. to winpersonal reputation
5．“A singleChinese sprinter competed in the 1932 Games.” Give the name of this athlete.
A. Zhang Boling
B. Liu Changchun
C. Dong Shouyi
D. Yan Xiu
2．D 文章第一段倒数第三、四句指出中国古代传统体育运动的核心是武术和气功，它们是身体锻炼和精神及美学的结合，其目的是艺术表现和自我提升，而不是取胜（rather than winning），因此这就是作者不把武术和气功看作是体育运动的原因，故D项正确。
3．A 第二段倒数第三句指出，四年之后中国参加了柏林奥运会，派出了69名运动员所组成的代表团，其中就包括a mixed-gender wushu exhibition team，根据语境可知，mixed-gender指的是“男女混合的”，因此A项正确。
4．C 文章最后一句给出James Riordan所认为的中国参加奥运会的原因，即“There was a feeling of being the underdog and wanting to prove tothe world that the Chinese were strong”（感觉自己是受压迫者/劣势者，想要向全世界证明中国的强大），因此C项表达的意思与之相符。
By now, bothinvestigators had a clear vision of what had happened. Someone had pouredliquid accelerant throughout the children’s room, even under their beds, thenpoured some more along the adjoining hallway and out the front door, creating a“fire barrier” that prevented anyone from escaping; similarly, a prosecutorlater suggested, the refrigerator in the kitchen had been moved to block theback-door exit. The house, in short, had been deliberately transformed into adeath trap.
Theinvestigators collected samples of burned materials from the house and sentthem to a laboratory that could detect the presence of a liquid accelerant. Thelab’s chemist reported that one of the samples contained evidence of “mineralspirits,” a substance that is often found in charcoal-lighter fluid. The samplehad been taken by the threshold of the front door.
The fire was nowconsidered a triple homicide, and Todd Willingham—the only person, besides the victims, known tohave been in the house at the time of the blaze—became the prime suspect.
Police and fireinvestigators canvassed the neighborhood, interviewing witnesses. Several, likeFather Monaghan, initially portrayed Willingham as devastated by the fire. Yet,over time, an increasing number of witnesses offered damning statements. DianeBarbee said that she had not seen Willingham try to enter the house until afterthe authorities arrived, as if he were putting on a show. And when the children’sroom exploded with flames, she added, he seemed more preoccupied with his car,which he moved down the driveway. Another neighbor reported that whenWillingham cried out for his babies he “did not appear to be excited orconcerned.” Even Father Monaghan wrote in a statement that, upon furtherreflection, “things were not as they seemed. I had the feeling that[Willingham] was in complete control.” The police began to piece together adisturbing profile of Willingham. Born in Ardmore, Oklahoma, in 1968, he hadbeen abandoned by his mother when he was a baby. His father, Gene, who haddivorced his mother, eventually raised him with his stepmother, Eugenia. Gene,a former U.S. marine, worked in a salvage yard, and the family lived in acramped house; at night, they could hear freight trains rattling past on anearby track. Willingham. who had what the family called the “classicWillingham look”—ahandsome face. thick black hair, and dark eyes—struggled in school, and as a teen-ager began tosniff paint. When he was seventeen, Oklahoma’s Department of Human Servicesevaluated him, and reported, “He likes ‘girls,” music, fast cars, sharp trucks,swimming, and hunting, in that order.” Willingham dropped out of high school,and over time was arrested for, among other things, driving under theinfluence, stealing a bicycle, and shoplifting.
In 1988, he metStacy, a senior in high school, who also came from a troubled background: whenshe was four years old, her stepfather had strangled her mother to death duringa fight. Stacy and Willingham had a turbulent relationship. Willingham, who wasunfaithful, drank too much ,Jack Daniel’s, and sometimes hit Stacy—even when she was pregnant. A neighborsaid that he once heard Willingham yell at her, “Get up, bitch, and I’ll hityou again.”
6．Liquidaccelerant most probably is_____.
A. A kind offuel that speeds up the spread of fire
B. A kind ofwater that is accessible to tourist
C. A kind of fluidthat makes water flow more quickly
D. A kind offuel that makes the car move faster
7．Triplehomicide is a complicated phrase each word of which consisting of many Latinaffixes, such as tri- meaning three and -cide meaning killing. So we may infer thatthe term means_____.
A. The murdertook place in three different places
B. The arsonistkilled a total of three people
C. Threemurderers working in collaboration killed one victim
D. Threemurderers killed three victims
8．Whichcontradicts the eye-witnesses’ accounts of the fire?
A. ToddWillingham cares more about his car than his children in the burning house
B. ToddWillingham did nothing at all to save his endangered children
C. ToddWillingham did not tell the truth judged by his behavior at the fire scene
D. ToddWillingham did not shed tears seeing his children engulfed in the fire
9．“He likes ‘girls,’music, fast cars, sharp trucks, swimming, and hunting, in that order” meanswhat he likes most is_____.
C. fast cars
D. not clear
10．Drivingunder the influence , or DUI for short means_____.
A. drunk driving
C. driving byobeying someone’s order
D. driving to animportant place
6．A 文章第一段介绍到，有人在孩子们的房间里，甚至床下都泼了liquid accelerant，然后在毗连的走廊和前门外也泼了一些，从而形成"fire barrier"，使得任何人都无法逃脱。可推测liquid accelerant指的是“液体助燃剂”，accelerant意为“促进剂，催化剂”。因此答案选A项。
7．B 词组triple homicide出现在第三段开头“The fire was now considered a triple homicide”，其中前缀tri-表示“三个”，-cide意为“杀，杀伤”，可知triple homicide指的是纵火犯害死了三个人，因此B项为正确答案。
8．C 题干问的是哪个选项的描述与目击者对该次火灾的陈述相矛盾。该题可用排除法来做。第四段第四句一位名叫Diane Barbee的邻居指出她看到Willingham直到相关部门到来后才试图进入房子，似乎在演戏一样，因此B项“ToddWillingham没有试图救他处于危险中的孩子”与原文内容相符。而在接下来的第五句中，她又接着说，“他似乎更关注车，他把车开下了车道”，因此，A项的“比起孩子，他更关心车”与原文内容相符。而在同一段的第六句中，他的另一个邻居举报说“当他大声呼喊他的孩子的时候，他did not appear to be excited or concerned，因此D项“当看到他的孩子被火吞没时，他没有掉眼泪”与原文内容相符。而文章中并没有提到Todd Willingham的证词，所以C项“根据他在火灾现场的表现来看，他没有讲真话”这一点毫无根据。因此，本题的正确答案为C。
9．A 题干所引用句子中in that order指“按顺序排列，依次排列”，因此可知Todd Willingham最喜欢的是A项中的"girls"。
10．A 第四段后半部分讲述了Todd Willingham的成长历程，该段最后一句指出Todd Willingham高中时辍学，之后因driving under theinfluence、偷自行车和商店行窃等被捕。drive under the influence为固定用法，指“醉酒驾驶”，因此对应A项。
Although agrandparent who arrives on the scene after the birth of a child istraditionally pictured cooking dinner for sleep-deprived parents or stuffing thefreezer with casseroles, I can tell you that these days it’s mostly takeout. Thatis not simply the narrow view of a male grandparent who, admittedly, would havelittle to offer by way of home-cooked meals once he’d served the second dinnerof meat loaf, accompanied by a salad of prewashed mesclun and a reminder of hismother’s belief that meat loaf is one of the many dishes that always tastebetter the next day. As I was about to leave for San Francisco last spring toinspect my daughter Abigail’s first baby, my son-in-law’s mother had justcompleted a similar visit, and Abigail reported to me, “We had some good sushiwhile Brian’s room was here.” Brian’s mother is not Japanese. Abigail wasreferring to takeout sushi—or carryout, as they say in San Francisco, since,she warned me in advance, San Francisco is a place where restaurants are, ingeneral, happy to prepare food to go but not happy to deliver it. In carryout,the accepted role of a visiting grandparent is to duck into the restaurant forthe pickup while one parent waits behind the wheel of the double-parked car andthe second parent remains at home, holding the baby with one hand and settingthe table with the other.
The oneexception, Abigail said, seems to be Chinese food, which does come directly tothe door. In Manhattan, the victuals customarily referred to as TakeoutChinese—essentially, a separate cuisine, if that’s the word, from the foodavailable in Chinatown—tend to make the trip from restaurants to apartmenthouses dangling in plastic bags from the handlebars of rickety bicycles. (Theproprietors of Chinese restaurants apparently’ feel about baskets the wayproprietors of National Hockey League teams used to feel about helmets—sissystuff. The restaurant proprietors still feel that way about helmets.) Manhattanis essentially flat—I’ve been riding a bicycle around the city for at leastthirty years, and I have yet to shift gears—but San Francisco is, famously,not. When my mind wandered during the flight from New York, I could picture oneof those impassive delivery boys from a Manhattan Chinese restaurant trying tomake it up a nearly perpendicular San Francisco hill, his determinationunaffected by breathlessness or leg cramps or the fact that the weird angle hasalready caused a container of hot-and-sour soup to burst open on his trousers.
When my mindwasn’t wandering, I was thinking about whether to present the home-deliveryissue to Abigail as one more reason why it made sense to live in New Yorkrather than San Francisco. I could imagine myself delivering the pitch: “Areyou saying that you’re willing to raise this child—this innocent child—in acity that has virtually no delivery, depriving her of the attention ofwhichever parent has to make the pickup or interrupting her schedule for atotally unnecessary car journey or, God forbid, cooking?” I could