您现在的位置:首页 > 中小学考试网 > 初中 > 电子书 >  正文

[电子书]2018年广西省桂林市中考英语考试题库历年真题模拟试题

2018年广西省桂林市中考英语考试题库历年真题模拟试题
微信关注公众号“冲刺线”开启微信学习时代,还有免费课程相送哦!
作者:冲刺线教育
出版社:冲刺宝典
版次:1 资料更新时间:2018-01-07 14:53
资料格式:电子书 资料大小:43.81 M
页数:370 下载次数:
免费阅读

第一部分 历年真题及详解

2015年广西省桂林市中考英语真题及详解

第Ⅰ卷

一、听力测试(共30分)

(略)

二、单项选择(每小题1分,共10分)

从各题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。

31.Da Ming is a boy. _____ lives in a big city.

A. He

B. She   

C. It

【答案】A查看答案

【解析】句意:大明是个男孩,他住在一座大城市里。本题考查人称代词。由于“Da Ming”是男性,故应使用人称代词he。A项正确。she指代女性。it指代动物或无生命的物品。

32. There is some _____ in the fridge. It’sfresh

A. milk  

B. apples 

C. egg

【答案】A查看答案

【解析】句意:冰箱里有些牛奶,是新鲜的。“therebe…”为倒装句型,空格处缺少主语成分。be动词为单数形式,则主语应为可数名词单数或不可数名词。排除B项。而“some(一些;若干)”用来修饰可数名词复数或不可数名词。故A项正确。

33.I usually _____ at 10 o’clock at night.

A. have lunch 

B. go to school 

C. go to bed.

【答案】C查看答案

【解析】句意:我通常晚上10点钟上床睡觉。由时间点“10 o’clockat night”可以判断,C项go to bed(上床;睡觉)符合句子逻辑。

34.People plant more bamboo _____ pandas.

A.help

B. to help

C. helped

【答案】B查看答案

【解析】句意:人们种植了更多的竹子来帮助熊猫。主句已经有动词plant,故本题考查非谓语动词。不定式“to help”表示目的,符合句子逻辑。故B项正确。A项为动词原形,不属于非谓语形式。C项为动词过去分词,常用来表示被动关系(语态)或动作的完成(时态)。

35. Guilin is famous _____ its green hillsand clear water.

A. with  

B. of

C. for

【答案】C查看答案

【解析】句意:桂林以其青山绿水而闻名。本题考查固定短语“befamous for”,意为“因……而著名;以……闻名”。正确答案为C项。

36. Hurry up, Betty! Your father _____ foryou outside.

A. wait  

B. waited

C. is waiting

【答案】C查看答案

【解析】句意:快点,贝蒂!你爸爸正在外面等你呢。由句意可知,此处强调事情正在进行之中,故应使用现在进行时,即“be+doing”形式。故C项正确。

37. Shenzhen is a modern city and it’s as____as Hong Kong.

A. busy  

B. busier 

C. the busiest

【答案】A查看答案

【解析】句意:深圳是一座现代或的城市,它和香港一样繁忙。本题考查固定搭配“as…as…”,意为“和……一样……”,用来表示同级之间的比较,故应填入形容词原级。因此,A项为正确答案。

38. You _____ watch TV, but you have toclean the room first.

A. must 

B. can   

C. can’t

【答案】B查看答案

【解析】句意:你可以看电视,但你必须先打扫房间。本题考查情态动词。can表允许,意为“可以;能”,符合句子逻辑。故B项正确。must必须。can’t不能;不可以。

39. If you don’t finish your homework ontime, you _____ by your parents.

A. will punish 

B. are punished  

C. will bepunished

【答案】C查看答案

【解析】句意:如果你不能按时完成作业,你将会被父母惩罚。if引导的条件状语从句中,主句为一般将来时,从句为一般现在时。故可排除B项。句中主语“you”和动词“punish”之间为被动关系,应使用被动语态,即“be+done”形式。故C项正确。

40.—Sir, do you know _____?

—I’m not very sure. Please askthe worker over there.A. when will the next train start

B. when thetrain will start

C. when thenext train started

【答案】B查看答案

【解析】句意:—先生,你知道火车什么时候开吗?—我不太确定,请问问那边的工作人员吧。本题考查宾语从句。宾语从句应为陈述语序,故A项错误。根据对话语境,火车应该是还没开,故从句应使用一般将来时。B项符合对话语境。

三、完形填空(每小题1分,共10分)

阅读下面短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Do you likereading stories? Maybe you will answer, “No, I am not a child anymore!” Yes,children all over the world always love stories.

Chinese childrenare  41   in Monkey King’s story. It 42 a popular bedtime story in China for many years. In fact, adults also love the story a lot. For them, Monkey Kinghas become a very 43part in the memory of their childhood. The clever and humorous monkey 44 the hearts of many Chinese people.British boys and girls all know Alice’s Adventuresin Wonderland well. Asthe name 45, it’s astory full of dangerous but exciting trips. Children laugh, cry and even getfrightened with Alice together while reading the story. Most American kids haveread The Adventures of Tom Sawyer, by the famous writer,46. Everyone likes the brave boy whoalso has lots of 47.Some scenes of the story may make your heart go faster, for Tom and his friendsmeet some very bad men and are usually 48. Of course in the end, they beat the bad ones.

You may also askme 49I like stories.Yes, I have liked them since I was very young. At that time, I often 50 all my pocket money on story books.For me, stories are much more delicious than chocolate! They help me learn alot. So either young or old, let’s enjoy stories.

41. A. bored    B.interested  C. worried   D.surprised

42. A. can be   B.was     C.has been     D.will be

43. A. unhappy B.comfortable  C.forgettable   D.unforgettable

44. A. beats     B.wins    C.hurts    D.breaks

45. A. spells    B.smells     C.shows     D.solves

46. A. Mark Twain   B.Confucius    C. WilliamShakespeare D. Charles Schulz

47. A. rules     B.inventions    C. ropes   D.risks

48. A. in danger   B.in peace   C.in silence     D.in excellent condition

49. A. that   B.what    C.why    D.if

50. A. paid     B.took    C.spent      D.cost

【语篇解读】作者分别介绍了在中国、英国和美国最受欢迎的儿童故事,并回忆了自己童年时期对童话故事的热爱。

【答案及解析】

41.B句意:中国孩子对美猴王的故事很感兴趣。本题考查固定短语“be interested in”,意为“对……感兴趣”。故正确答案为B项。其他三项均搭配有误。bored无聊的。worried担忧的。surprised惊讶的。

42.C  句意:它是一个多年来在中国倍受欢迎的睡前故事。由后文中的“for many years”可知,主句应为现在完成时,即“have+done”形式。故正确答案为C项。

43.D句意:对他们来说,美猴王已经成为童年记忆中难以忘却的一部分。前文提到,在中国,《西游记》多年以来都是很受欢迎的睡前故事。由此可以推测,对大人们来说,它已经成为难忘的童年回忆。故应选择D项unforgettable,意为“难忘的”。unhappy不开心的。comfortable舒适的。forgettable可忘记的;容易被忘记的。

44.B句意:这只聪明又幽默的猴子赢得了中国人的心。上文提到美猴王在中国很受欢迎。故此处应该填入win,意为“赢得;胜利”。故B项为正确答案。beat打;击。hurt伤害。break打破;弄坏。

45.C句意:正如题目所展示的,这个故事充满了危险却令人兴奋的旅程。根据上下文,此处表达的是:题目说明了故事内容。故应选择C项show,意为“说明;显示;演出”。spell拼写。smell闻;嗅。solve解决;溶解。

46.A句意:大多数美国人都读过著名作家马克·吐温的作品《汤姆·索尼亚冒险记》。本题考查美国文学基础知识。A项为正确答案。

47.D句意:大家都喜欢这个同样经历了许多冒险的勇敢男孩。由书名《汤姆·索尼亚冒险记》可以推测,这部作品是关于冒险的。故应选择D项risk,意为“冒险;风险”。rule规则;统治。invention发明。rope绳索。

48.A句意:一些场景会让你心跳加速,因为汤姆和他的朋友遇见了一些很坏的男人,并经常处于危险之中。由“meet some very bad men”可以推测,此处应填入in danger,意为“处于危险之中”。A项符合上下文。inpeace安静;祥和地。insilence沉默地。inexcellent condition处于极佳的状况。

49.D句意:你可能也会问我是否喜爱故事。由后一句的回答“yes,…”可以推断,此处是在询问“是不是……”。故应选择if,意为“是否”。D项符合句意。其他三项均不能用“yes”作答。

50.C句意:那时,我常常将所有的零花钱都花在故事书上。本题考查固定短语“spend money/time onsth.”,意为“将钱/时间花在……上”。故C项正确。其他三项均搭配有误。pay支付;偿还。take拿;取;耗费。cost花费。

四、阅读理解(第51~55小题,每题1分;第56~70小题,每题2分,共35分)

A

Christmas andSpring Festival are two important festivals in the world.

Christmas is themost important festival in Western countries. It comes on December 25th.When Christmas comes, people have a long holiday. And there is FatherChristmas! He comes on Christmas Eve and Christmas Day and gives presents tochildren so they love him very much.

Spring Festivalis very important in China. It usually happens in February. On the New Year’sEve, people have a big family dinner and watch TV together. Parents usuallygive their children a hongbao, which means lucky money.

根据短文内容,判断句子的正误,正确的在答题上涂T,错误的涂F。

51. Christmas is the most important inWestern countries.

52. People don’t have a long holiday atChristmas.

53. Children love Father Christmas verymuch.

54. Spring Festival isn’t very important inChina.

55. Parents usually give a hongbaoat Christmas.

【语篇解读】本文分别介绍了中国春节和西方圣诞节的节日习俗。

【答案及解析】

51.T本题是细节题。由第二段中的“Christmas is the most important festival in Western countries”可知,圣诞节是西方国家最重要的节日。题干表述正确,故答案为T。

52.F本题是细节题。由第二段中的“When Christmas comes, people have a long holiday”可知,圣诞节期间会放长假。题干表述错误,故答案为F。

53.T本题是细节题。由第二段中的“He comes on Christmas Eve and Christmas Day and gives presents tochildren so they love him very much”可知,圣诞老人会在圣诞夜送来礼物,因此,所有的孩子都很爱他。题干表述正确,故答案为T。

54.F本题是细节题。由第三段中的“Spring Festival is very important in China”可知,春节在中国十分重要。题干表述错误,故答案为F。

55.F本题是细节题。“Parents usually give their children a hongbao(大人们会给孩子们发红包)”出现在第三段,即在介绍春节的部分中。由此可知,发红包是春节的习俗。题干表述错误确,故答案为F。

B

根据以上信息,选项正确答案。

56. ______ is between the supermarket andthe bookshop.

A. The bank  

B. The cinema.  

C. The museum  

D. The hospital

57. Where can you have dinner with yourfriend?

A. In ChurchStreet

B. In the park 

C. In HighStreet. 

D. In GreenStreet.

58. You can’t visit the Science andTechnology Museum on _____.

A. Monday 

B. Tuesday. 

C. Friday.

D. Saturday.

59. Exhibition about Space Technology is on______.

A. the firstfloor

B. the secondfloor 

C. the thirdfloor 

D. the groundfloor

60. If you want to contact the museum, sendan email to ______.

A. Informationdesk: 3636 7322 

B. information@SATM.com

C. information@SATM.cn 

D. Informationdesk: 3636 2272

【语篇解读】本文以图表形式介绍了科技馆的相关信息,如地址、开馆时间、展位布置、票价和馆内守则等。

【答案及解析】

56.A  本题是细节题。由地图所示信息可知,位于超市和书店之间的是一家银行。故答案为A项。

57.D  本题是细节题。由地图所示信息可知,有一家餐馆在Green Street上。故答案为D项。

58.A  本题是细节题。由“Openinghours9:00-17:00 Tuesday -Sunday”可知,科技馆开馆时间为周二至周日的每天上午9点到下午5点。即闭馆时间为周一。故正确答案为A项。

59.C  本题是细节题。由展位安排中的“Thirdfloor: Space Technology”可知,太空科技展在3楼。故正确答案为C项。

60.B  本题是细节题。文章最后给出的邮箱地址为“Email:information @SATM.com”。对照选项可知,答案为B项。

C

A few years ago,Masaru Ibuka, the head of Sony, was at a company planning meeting. Suddenly hehad an idea. He stopped the meeting and asked everyone what would happen ifSony took away the recording function(功能) and speakers and sold headphones with a tape player instead.Almost everyone thought he was silly. Still, Ibuka kept his idea and worked atit. The result, of course, turned out to be the successful Sony Walkman.

Good ideas oftenstart with a really silly question. Bill Bowerman was making breakfast one day.As he stood there making cakes for his son, he asked himself what would happenif he put rubber into his mold(模具). Later, he tried it and the result was something like the bottomof most sports shoes we see today. Still, when he took this idea to severalshoe companies, he was laughed at. In fact, every single company turned himdown. Though rather disappointed, Bowerman went on to set up his owncompany, making NIKE sports shoes.

We know todaythat each of these ideas caused a successful thing that has changed the waymany of us live. The best questions are usually open-ended and are often “silly”.Children aren’t afraid to ask such questions, but adults usually are. Think howdifferent the world might be if people never asked “silly” questions!

根据短文内容,选择最佳选项。

61. At first, almost everyone thoughtMasaru’s idea was ______.

A. good 

B. easy

C. silly

D. difficult

62.Bill Bowerman got his idea _____.

A. at a meeting  

B. while he wasmaking breakfast

C. from anothercompany 

D. while he wasmaking sports shoes

63. What might the underlined phrase “turndown” in Paragraph 2 mean in Chinese?

A. 拒绝 

B.欢迎  

C.调低

D.讨厌

64. Bowerman felt very disappointed because______.

A. he didn’tmake a cake for his son

B. he had toset up his own company

C. his idea washard to come true 

D. no companiesaccepted his idea

65.From the passage we know ______.

A. it’s easy tomake one’s idea come true

B. adults likeasking open-ended questions

C. good ideasonly start with a silly question

D. sometimes “silly”questions may cause successful inventions

【语篇解读】一个绝妙的想法最初可能看起来十分愚蠢。本文以Masaru Ibuka和Bill Bowerman的事例鼓励读者,要勇于提出自己的想法,哪怕它看上去十分愚蠢。

【答案及解析】

65.D  本题是主旨大意题。本文以Masaru Ibuka和Bill Bowerman获得成功的事例鼓励读者,要勇于提出自己的想法,哪怕它看上去十分愚蠢。A、B两项并未提及。C项过于绝对。D项最贴合文章主旨。

64.D  本题是细节题。由前一句中的“In fact, every singlecompany turned him down”可知,他十分沮丧时因为所有公司都拒绝采纳他的创意。故答案为D项。

63.A  本题是词汇题。前文提到,他去一些公司推销这个想法时遭到了嘲笑。而后文说他于是自己开创了一家公司。由此可以推测,所有别的公司都拒绝采纳他的创意。A项符合上下文。

62.B  本题是细节题。由题干关键词Bill Bowerman可定位到第二段。由“BillBowerman was making breakfast one day. As he stood there making cakes for hisson, he asked himself what would happen if he put rubber into his mold”可知,他是在给儿子做早饭时想到将橡胶做成模具的。故答案为B项。

61.C  本题是细节题。由题干关键词Masaru可定位到第一段。由“Almost everyone thought he was silly”可知,大家都认为他的想法十分愚蠢。故答案为C项。

D

As a society, weseem to turn on(攻击)the obese(肥胖).

One summerholiday, while I studied medicine in the college, I got a job clearing thegarden of a retired(退休) ballet dancer to make some pocket money. When it rained, heinvited me in and showed me some photos from his career at the Royal Ballet.

What surprisedme was the change that happened to him. He was fit and flexible in the photos.Yet, the man sitting in front of me, although still relatively young, could notwalk without a stick. His legs often ached after he retired. He became fatterand fatter. This, he said, is the cost of ballet. It’s really not his fault(过错) to have become fat.

Yet the personwho surprised people last week was not a dancer but a comedienne(女喜剧演员). Dawn French was seenleaving Matthew Swan Lake at Sadler’s Wells using a stick. Her assistantlater explained that it was because she got injured while getting out of a taxibut this didn’t stop the rumor(谣言) that it might be because of her size.

Poor Dawn, whoas far as I know, has never tried to pass on any dieting tips to anyone, issuddenly the focus of attention and being blamed for becoming “a role model forobese”. A role model? Why? Just because she’s famous and she’s fat?

Maybe as adoctor I am expected to be supporting the anti-fat group, but I stronglybelieve that the job of doctors isn’t to stand in judgment over people’s lives,but to provide them with information that can help them make a choice. Ifpeople want to be overweight, it’s up to them. What’s more, some people becomefat not because of what they eat, like the ballet dancer. We should not lookdown upon the obese. Instead, we should respect them as much as we respectthose who have normal weight.

根据短文内容,选择最佳选项。

66. According to the passage, we know theballet dancer ______.

A. became fatbecause he ate too much

B. gave upballet because of being overweight

C. was fit andflexible when the writer saw him

D. wasrelatively young but unhealthy when the writer saw him

67. According to the assistant, Dawn Frenchleft Matthew Swan Lake because _____.

A. she wasinjured when she got of a taxi

B. she wasdeeply hurt by people’s rumor

C. she was arole model for obese

D. she was toofat to perform

68. Which of the following is NOT trueaccording to the passage?

A. The balletdancer and the comedienne are both overweight.

B. The writerused to be a supporter of the anti-fat group

C. The balletdancer performed ballet at the cost of his health.

D. Dawn Frenchhas never given people advice on dieting.

69.We can infer(推断) from the passage that _____.

A. the obeseusually walk with a stick

B. the writerhas heard of Dawn French before

C. the balletdancer should feel sorry for being fat

D. the rumorwas stopped after French’ assistant explained the reason.

70. The writer most probably wants to tellus that ______.

A. the obeseshould join the anti-fat group

B. doctorsshould stop people from becoming fat

C. the obeseshould be respected as much as those who have normal weight

D. doctorsshouldn’t help people choose their living ways

【语篇解读】作者举出了一位芭蕾舞者和一个女喜剧演员的事例,以此说明肥胖者不应遭到歧视,以及大家不应该随意评断别人的生活方式。

【答案及解析】

66.D  本题是细节题。由题干关键词ballet dancer可定位到第二、三两段。由“Yet,the man sitting in front of me, although still relatively young, could not walkwithout a stick(然而坐在我面前的这个男人,尽管相对而言还比较年轻,但必须拄着根手杖才能行走)”可知,这位芭蕾舞者尽管还算年轻,但身体不太健康。答案为A项。

67.A 本题是细节题。由题干关键词assistant可定位到第四段。由“Her assistant later explained that it was because she got injuredwhile getting out of a taxi”可知,助手的解释是,Dawn拄着手杖是因为下出租车的时候受伤了。故答案为A项。

68.B 本题是细节题。由“It’s really not his fault to have become fat”和“Just because she’sfamous and she’s fat”可知,那位芭蕾舞者和Dawn都很胖,A项正确。由“Maybe as a doctor I amexpected to be supporting the anti-fat group, but I strongly believe that thejob of doctors isn’t to stand in judgment over people’s lives”可知,作者实际上反对随意评论别人的生活方式,B项错误。由“He became fatter andfatter. This, he said, is the cost of ballet”可知,对于那位芭蕾舞者,跳芭蕾的代价就是失去了健康。由“Poor Dawn…has never tried to pass on any dieting tips to anyone”可知,Dawn从未给过别人饮食方面的建议。D项正确。故错误选项为B项。

69.B 本题是推断题。A项过于绝对。由“Yet the person who surprised people last week was not a dancer but acomedienne”可知,作者知道Dawn French的职业是喜剧演员。由此可以推断,作者在此之前是知道这个人的。故B项正确。由“It’s really not his faultto have become fat”可知,作者认为长胖不是芭蕾舞者的错。C项错误。由“but this didn’t stop therumor”可知,谣言并未因此而停止。D项错误。故正确答案为B项。

70.C  本题是主旨大意题。作者通过一位芭蕾舞者和一个女喜剧演员的事例阐述了自己的论点,即:肥胖者不应遭到歧视,以及大家不应该随意评断别人的生活方式。C项最贴合文章主旨。

五、补全对话(每小题1分,共5分)

根据对话内容,从方框中选出5个最佳选项补全对话。其中有一项是多余的。

A: What can I do for you, Madam?

B:71  .

A: What colour does she like?

B: 72 

A: All right. What size does she take?

B:  73

A: Sorry, madam. We haven’t got M at themoment.

  74It’s M and it is very cheap.

B: Oh, how much is it?

A: It’s 150 yuan.

B:  75

【答案及解析】

71.D空格后一句问:“她喜欢什么颜色?”由此可以推断,空格处应该表示要为一位女士购买某样东西。D项符合对话语境。

72.A空格前一句问到:“她喜欢什么颜色?”。由此推断,空格处应该回答“她”喜欢的颜色。A项符合上下文。

73.F空格前一句问到:“她穿什么码?”。Tony回答“有”,由此可以推断,空格处应该回答某个码数。F项符合上下文。

74.E上文提到粉色没有M号了,空格后则推荐了另外一件M号的衣服。由此可以推断,空格处应该推荐另一个颜色或另一种款式。E项符合上下文。

75.B空格前一句给出了价格,而空格为对话最后一句,因此,此处应该是表示购买意愿。故应选择B项。

 

第Ⅱ卷

六、综合填空(每小题1分,共15分)

(一)选词填空:根据对话内容,从方框中选择恰当的单词填空。

How to chooseyour monitors? Good monitors always give lots of help to students and 76. A good class monitor should workhard at school. They get on  77 with everybody. A good PE monitor likes sports and is usually fit.They often  78 basketball or other sports for the school team. They try to get thebest score in a math. A good cleaning monitor 79 good at cleaning. They make the classroom justlike 80.

【答案及解析】

76.teachers

句意:好的班长常常会给学生和老师提供很多帮助。与文中“student”对应的应为“teacher”。一个班级不止一位老师,故应填入复数形式teachers。

77.well

句意:他们和所有人都相处融洽。空格处缺少一个副词做状语。根据所给词汇,应填入副词well。“geton well with…”为固定短语,意为“与……相处融洽”。

78.play

句意:他们常常为校队打篮球或进行其他运动项目。“打篮球”固定表述为“play basketball”。故此处应填入play。注意表示“进行体育运动”时,名词前不加冠词。

79.is

句意:一个优秀的卫生班长应擅长打扫卫生。本题考查固定短语“be good at…”,意为“擅长……。主语为单数形式,故此处应填入is。

80.home

句意:他们将教室变得像家里一样。空格处缺少名词成分,根据所给词汇,应填入home。

(二)单词拼写:根据所给的中文或首字母提示,写出单词在句子中的正确形式,每空只能填一词,请将单词完整地写在答题卡上。

81.Chinese _______(茶) is a healthy drink.

82.This is my pencil and that is _______(他的).

83.We usually _______(爬) mountains at weekends.

84.It’s not always _______(安全的) to shop online.

85.Tina has got many interesting _______(经历) since she came to China.

86.You need a passport when you go a_______.

87. Jerry is an honest boy who is t________by everyone.

88. What a l_______ day! Let’s go to thebeach to enjoy the sun.

89. It isn’t n______ for you to bring somany things. It’s only a two-day journey.

90. If you don’t often have breakfast, you’lls_______ from a bad stomachache.

【答案及解析】

81.tea

句意:中国的茶是一种健康饮品。根据中文提示,空格处应填入tea。注意tea为不可数名词,无复数形式。

82.his

句意:这是我的铅笔,那是他的。空格处缺少名词性成分,故应填入名词性物主代词his做表语,意为“他的”。

83.climb

句意:我们周末通常去爬山。由“usually”可知,主句为一般现在时。主语为复数形式,故应填入原形climb,意为“爬‘攀登”。

84.safe

句意:网上购物不总是安全的。根据中文提示,应填入形容词safe。

85.experiences

句意:自从来到中国,Tina已经有了许多有趣的经历。experience作“经历”讲时为可数名词。用作“经验”时为不可数名词。根据题意,此处应填入experience的复数形式experiences。

86.abroad

句意:你出国时需要护照。此处考查固定短语“go abroad”,意为“在国外;去海外”。故此处应填入abroad。

87.trusted

句意:杰瑞是一个诚实的男孩,大家都信任他。根据句意及首字母提示,空格处应为trust,表示“信任”。而主语与动词trust之间为被动关系,应使用被动语态,即“be+done”形式,故应填入trust的过去分词trusted。

88.lovely

句意:多么美好的一天!我们去海滩享受阳光吧。有后一句可知,天气应该很好。故根据首字母提示,此处应填入形容词lovely,意为“可爱的;令人愉快的”。

89.necessary

句意:你不需要带这么多东西,这只是个两天的旅行。根据句意及首字母提示,此处应填入形容词necessary,表示“必要的;必须的”。“it is+adj.+for sb. to do sth.”为固定句型,意为“对某人来说,做某事是怎样的”。

90.suffer

句意:如果你不常吃早餐,你就会遭受胃痛的折磨。根据句意及首字母提示可知,本题考查固定短语“suffer from”,意为“遭受;受……之苦”。助动词will后接动词原形。故应填入suffer原形。

七、书面表达(共15分)

南丁格尔是一个心地善良、乐于助人的人,她终生奉献于护士事业,为纪念她,人们把她的生日5月12日定为世界护士日(International NursesDay), 请你依据下面的信息,写一篇短文简要介绍她的生平。

要求:1. 文章字数在80-100词之间,可根据要点作适当发挥。

   2. 文章中不得出现真实的姓名和学校等信息。

【审题构思】本文为一篇记叙文,写作时应按照时间顺序叙述南丁格尔的一生。为了使上下文通顺连贯,应注意连词的使用。

【参考范文】

AFamous British nurse—Florence Nightingale

FlorenceNightingale was a famous British nurse. She was born in a rich family on May12th, 1820. Ever since she was a child, she waskind-hearted and always ready tohelp others, especially the sick. In 1851, Nightingalewastrained as a nurse. Soon, as the war broke out, she went to help in thefront hospitals and savedmany soldiers’ lives. When she came back after thewar, she was generally considered asa national heroine.Later, Florence Nightingale opened the world’s first nursing school. She thencontributed herself to the education of medical careuntil she died in London in 1910. In memory of thegreat love and help she offered, her birthday became the International NursesDay in 1974.

【闪光词句】

①betrained as 被训练成……;作为……接受训练

②beconsidered as被认为是

③contributeoneself to sth.全身心投入某事

④inmemory of 为了纪念

配套考试学习软件