31.Da Ming is a boy. _____ lives in a big city.
32. There is some _____ in the fridge. It’s
33.I usually _____ at 10 o’clock at night.
A. have lunch
B. go to school
C. go to bed.
at night”可以判断，C项go to bed（上床；睡觉）符合句子逻辑。
34.People plant more bamboo _____ pandas.
B. to help
35. Guilin is famous _____ its green hills
and clear water.
36. Hurry up, Betty! Your father _____ for
C. is waiting
37. Shenzhen is a modern city and it’s as
____as Hong Kong.
C. the busiest
38. You _____ watch TV, but you have to
clean the room first.
39. If you don’t finish your homework on
time, you _____ by your parents.
A. will punish
B. are punished
C. will be
40．—Sir, do you know _____?
—I’m not very sure. Please ask
the worker over there.
A. when will the next train start
B. when the
train will start
C. when the
next train started
Do you like
reading stories? Maybe you will answer, “No, I am not a child anymore!” Yes,
children all over the world always love stories.
are 41 in Monkey King’s story. It 42 a popular bedtime story in China for many years. In fact, adults also love the story a lot. For them, Monkey King
has become a very 43
part in the memory of their childhood. The clever and humorous monkey 44 the hearts of many Chinese people.
British boys and girls all know Alice’s Adventuresin Wonderland well. As
the name 45, it’s a
story full of dangerous but exciting trips. Children laugh, cry and even get
frightened with Alice together while reading the story. Most American kids have
read The Adventures of Tom Sawyer, by the famous writer,46. Everyone likes the brave boy who
also has lots of 47.
Some scenes of the story may make your heart go faster, for Tom and his friends
meet some very bad men and are usually 48. Of course in the end, they beat the bad ones.
You may also ask
me 49I like stories.
Yes, I have liked them since I was very young. At that time, I often 50 all my pocket money on story books.
For me, stories are much more delicious than chocolate! They help me learn a
lot. So either young or old, let’s enjoy stories.
41. A. bored B.
interested C. worried D.
42. A. can be B.
has been D.
43. A. unhappy B.
44. A. beats B.
45. A. spells B.
46. A. Mark Twain B.
Confucius C. William
Shakespeare D. Charles Schulz
47. A. rules B.
inventions C. ropes D.
48. A. in danger B.
in peace C.
in silence D.
in excellent condition
49. A. that B.
50. A. paid B.
41.B句意：中国孩子对美猴王的故事很感兴趣。本题考查固定短语“be interested in”，意为“对……感兴趣”。故正确答案为B项。其他三项均搭配有误。bored无聊的。worried担忧的。surprised惊讶的。
42.C 句意：它是一个多年来在中国倍受欢迎的睡前故事。由后文中的“for many years”可知，主句应为现在完成时，即“have＋done”形式。故正确答案为C项。
48.A句意：一些场景会让你心跳加速，因为汤姆和他的朋友遇见了一些很坏的男人，并经常处于危险之中。由“meet some very bad men”可以推测，此处应填入in danger，意为“处于危险之中”。A项符合上下文。in
50.C句意：那时，我常常将所有的零花钱都花在故事书上。本题考查固定短语“spend money/time on
Spring Festival are two important festivals in the world.
Christmas is the
most important festival in Western countries. It comes on December 25th.
When Christmas comes, people have a long holiday. And there is Father
Christmas! He comes on Christmas Eve and Christmas Day and gives presents to
children so they love him very much.
is very important in China. It usually happens in February. On the New Year’s
Eve, people have a big family dinner and watch TV together. Parents usually
give their children a hongbao, which means lucky money.
51. Christmas is the most important in
52. People don’t have a long holiday at
53. Children love Father Christmas very
54. Spring Festival isn’t very important in
55. Parents usually give a hongbao
51.T本题是细节题。由第二段中的“Christmas is the most important festival in Western countries”可知，圣诞节是西方国家最重要的节日。题干表述正确，故答案为T。
52.F本题是细节题。由第二段中的“When Christmas comes, people have a long holiday”可知，圣诞节期间会放长假。题干表述错误，故答案为F。
53.T本题是细节题。由第二段中的“He comes on Christmas Eve and Christmas Day and gives presents to
children so they love him very much”可知，圣诞老人会在圣诞夜送来礼物，因此，所有的孩子都很爱他。题干表述正确，故答案为T。
54.F本题是细节题。由第三段中的“Spring Festival is very important in China”可知，春节在中国十分重要。题干表述错误，故答案为F。
55.F本题是细节题。“Parents usually give their children a hongbao（大人们会给孩子们发红包）”出现在第三段，即在介绍春节的部分中。由此可知，发红包是春节的习俗。题干表述错误确，故答案为F。
56. ______ is between the supermarket and
A. The bank
B. The cinema.
C. The museum
D. The hospital
57. Where can you have dinner with your
A. In Church
B. In the park
C. In High
D. In Green
58. You can’t visit the Science and
Technology Museum on _____.
59. Exhibition about Space Technology is on
A. the first
B. the second
C. the third
D. the ground
60. If you want to contact the museum, send
an email to ______.
desk: 3636 7322
desk: 3636 2272
57.D 本题是细节题。由地图所示信息可知，有一家餐馆在Green Street上。故答案为D项。
hours9:00-17:00 Tuesday -Sunday”可知，科技馆开馆时间为周二至周日的每天上午9点到下午5点。即闭馆时间为周一。故正确答案为A项。
floor: Space Technology”可知，太空科技展在3楼。故正确答案为C项。
A few years ago,
Masaru Ibuka, the head of Sony, was at a company planning meeting. Suddenly he
had an idea. He stopped the meeting and asked everyone what would happen if
Sony took away the recording function(功能) and speakers and sold headphones with a tape player instead.
Almost everyone thought he was silly. Still, Ibuka kept his idea and worked at
it. The result, of course, turned out to be the successful Sony Walkman.
Good ideas often
start with a really silly question. Bill Bowerman was making breakfast one day.
As he stood there making cakes for his son, he asked himself what would happen
if he put rubber into his mold(模具). Later, he tried it and the result was something like the bottom
of most sports shoes we see today. Still, when he took this idea to several
shoe companies, he was laughed at. In fact, every single company turned him
down. Though rather disappointed, Bowerman went on to set up his own
company, making NIKE sports shoes.
We know today
that each of these ideas caused a successful thing that has changed the way
many of us live. The best questions are usually open-ended and are often “silly”.
Children aren’t afraid to ask such questions, but adults usually are. Think how
different the world might be if people never asked “silly” questions!
61. At first, almost everyone thought
Masaru’s idea was ______.
62.Bill Bowerman got his idea _____.
A. at a meeting
B. while he was
C. from another
D. while he was
making sports shoes
63. What might the underlined phrase “turn
down” in Paragraph 2 mean in Chinese?
64. Bowerman felt very disappointed because
A. he didn’t
make a cake for his son
B. he had to
set up his own company
C. his idea was
hard to come true
D. no companies
accepted his idea
65.From the passage we know ______.
A. it’s easy to
make one’s idea come true
B. adults like
asking open-ended questions
C. good ideas
only start with a silly question
D. sometimes “silly”
questions may cause successful inventions
【语篇解读】一个绝妙的想法最初可能看起来十分愚蠢。本文以Masaru Ibuka和Bill Bowerman的事例鼓励读者，要勇于提出自己的想法，哪怕它看上去十分愚蠢。
65.D 本题是主旨大意题。本文以Masaru Ibuka和Bill Bowerman获得成功的事例鼓励读者，要勇于提出自己的想法，哪怕它看上去十分愚蠢。A、B两项并未提及。C项过于绝对。D项最贴合文章主旨。
64.D 本题是细节题。由前一句中的“In fact, every single
company turned him down”可知，他十分沮丧时因为所有公司都拒绝采纳他的创意。故答案为D项。
62.B 本题是细节题。由题干关键词Bill Bowerman可定位到第二段。由“Bill
Bowerman was making breakfast one day. As he stood there making cakes for his
son, he asked himself what would happen if he put rubber into his mold”可知，他是在给儿子做早饭时想到将橡胶做成模具的。故答案为B项。
61.C 本题是细节题。由题干关键词Masaru可定位到第一段。由“Almost everyone thought he was silly”可知，大家都认为他的想法十分愚蠢。故答案为C项。
As a society, we
seem to turn on(攻击)
holiday, while I studied medicine in the college, I got a job clearing the
garden of a retired(退休) ballet dancer to make some pocket money. When it rained, he
invited me in and showed me some photos from his career at the Royal Ballet.
me was the change that happened to him. He was fit and flexible in the photos.
Yet, the man sitting in front of me, although still relatively young, could not
walk without a stick. His legs often ached after he retired. He became fatter
and fatter. This, he said, is the cost of ballet. It’s really not his fault(过错) to have become fat.
Yet the person
who surprised people last week was not a dancer but a comedienne(女喜剧演员). Dawn French was seen
leaving Matthew Swan Lake at Sadler’s Wells using a stick. Her assistant
later explained that it was because she got injured while getting out of a taxi
but this didn’t stop the rumor(谣言) that it might be because of her size.
Poor Dawn, who
as far as I know, has never tried to pass on any dieting tips to anyone, is
suddenly the focus of attention and being blamed for becoming “a role model for
obese”. A role model? Why? Just because she’s famous and she’s fat?
Maybe as a
doctor I am expected to be supporting the anti-fat group, but I strongly
believe that the job of doctors isn’t to stand in judgment over people’s lives,
but to provide them with information that can help them make a choice. If
people want to be overweight, it’s up to them. What’s more, some people become
fat not because of what they eat, like the ballet dancer. We should not look
down upon the obese. Instead, we should respect them as much as we respect
those who have normal weight.
66. According to the passage, we know the
ballet dancer ______.
A. became fat
because he ate too much
B. gave up
ballet because of being overweight
C. was fit and
flexible when the writer saw him
relatively young but unhealthy when the writer saw him
67. According to the assistant, Dawn French
left Matthew Swan Lake because _____.
A. she was
injured when she got of a taxi
B. she was
deeply hurt by people’s rumor
C. she was a
role model for obese
D. she was too
fat to perform
68. Which of the following is NOT true
according to the passage?
A. The ballet
dancer and the comedienne are both overweight.
B. The writer
used to be a supporter of the anti-fat group
C. The ballet
dancer performed ballet at the cost of his health.
D. Dawn French
has never given people advice on dieting.
69.We can infer(推断) from the passage that _____.
A. the obese
usually walk with a stick
B. the writer
has heard of Dawn French before
C. the ballet
dancer should feel sorry for being fat
D. the rumor
was stopped after French’ assistant explained the reason.
70. The writer most probably wants to tell
us that ______.
A. the obese
should join the anti-fat group
should stop people from becoming fat
C. the obese
should be respected as much as those who have normal weight
shouldn’t help people choose their living ways
66.D 本题是细节题。由题干关键词ballet dancer可定位到第二、三两段。由“Yet,
the man sitting in front of me, although still relatively young, could not walk
without a stick（然而坐在我面前的这个男人，尽管相对而言还比较年轻，但必须拄着根手杖才能行走）”可知，这位芭蕾舞者尽管还算年轻，但身体不太健康。答案为A项。
本题是细节题。由题干关键词assistant可定位到第四段。由“Her assistant later explained that it was because she got injured
while getting out of a taxi”可知，助手的解释是，Dawn拄着手杖是因为下出租车的时候受伤了。故答案为A项。
本题是细节题。由“It’s really not his fault to have become fat”和“Just because she’s
famous and she’s fat”可知，那位芭蕾舞者和Dawn都很胖，A项正确。由“Maybe as a doctor I am
expected to be supporting the anti-fat group, but I strongly believe that the
job of doctors isn’t to stand in judgment over people’s lives”可知，作者实际上反对随意评论别人的生活方式，B项错误。由“He became fatter and
fatter. This, he said, is the cost of ballet”可知，对于那位芭蕾舞者，跳芭蕾的代价就是失去了健康。由“Poor Dawn…has never tried to pass on any dieting tips to anyone”可知，Dawn从未给过别人饮食方面的建议。D项正确。故错误选项为B项。
本题是推断题。A项过于绝对。由“Yet the person who surprised people last week was not a dancer but a
comedienne”可知，作者知道Dawn French的职业是喜剧演员。由此可以推断，作者在此之前是知道这个人的。故B项正确。由“It’s really not his faultto have become fat”可知，作者认为长胖不是芭蕾舞者的错。C项错误。由“but this didn’t stop the
A: What can I do for you, Madam?
A: What colour does she like?
A: All right. What size does she take?
A: Sorry, madam. We haven’t got M at the
74It’s M and it is very cheap.
B: Oh, how much is it?
A: It’s 150 yuan.
How to choose
your monitors? Good monitors always give lots of help to students and 76. A good class monitor should work
hard at school. They get on 77 with everybody. A good PE monitor likes sports and is usually fit.
They often 78 basketball or other sports for the school team. They try to get the
best score in a math. A good cleaning monitor
79 good at cleaning. They make the classroom just
on well with…”为固定短语，意为“与……相处融洽”。
句意：一个优秀的卫生班长应擅长打扫卫生。本题考查固定短语“be good at…”，意为“擅长……。主语为单数形式，故此处应填入is。
81.Chinese _______(茶) is a healthy drink.
82.This is my pencil and that is _______(他的).
83.We usually _______(爬) mountains at weekends.
84.It’s not always _______(安全的) to shop online.
85.Tina has got many interesting _______(经历) since she came to China.
86.You need a passport when you go a_______.
87. Jerry is an honest boy who is t________
88. What a l_______ day! Let’s go to the
beach to enjoy the sun.
89. It isn’t n______ for you to bring so
many things. It’s only a two-day journey.
90. If you don’t often have breakfast, you’ll
s_______ from a bad stomachache.
句意：你不需要带这么多东西，这只是个两天的旅行。根据句意及首字母提示，此处应填入形容词necessary，表示“必要的；必须的”。“it is＋adj.＋for sb. to do sth.”为固定句型，意为“对某人来说，做某事是怎样的”。
Famous British nurse—Florence Nightingale
Nightingale was a famous British nurse. She was born in a rich family on May
12th, 1820. Ever since she was a child, she waskind-hearted and always ready to
help others, especially the sick. In 1851, Nightingalewas
trained as a nurse. Soon, as the war broke out, she went to help in the
front hospitals and savedmany soldiers’ lives. When she came back after the
war, she was generally considered asa national heroine.
Later, Florence Nightingale opened the world’s first nursing school. She thencontributed herself to the education of medical care
until she died in London in 1910. In memory of the
great love and help she offered, her birthday became the International Nurses
Day in 1974.
trained as 被训练成……；作为……接受训练
oneself to sth.全身心投入某事
memory of 为了纪念