您现在的位置:首页 > 中小学考试网 > 高中 > 电子书 >  正文

[电子书]2018年四川省高考英语考试题库历年真题模拟试题

2018年四川省高考英语考试题库历年真题模拟试题
微信关注公众号“冲刺线”开启微信学习时代,还有免费课程相送哦!
作者:冲刺线教育
出版社:冲刺宝典
版次:1 资料更新时间:2018-01-07 14:52
资料格式:电子书 资料大小:45.53 M
页数:420 下载次数:
免费阅读

第一部分 历年真题

2015年四川省高考英语真题及详解

第Ⅰ卷(选择题 共90分)

第一部分  英语知识运用(共两节,共40分)

单项填空

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共10小题;每小题1分,共10分)

1. —Sorry, I forgot tolock the door.

—______ Mike can do it later.

A.No way  B. Take your time  C. Nothing serious  D. You"re welcome

【答案】C查看答案

【解析】本题考查情景交际,“对不起,我忘记锁门了”,“没关系,Mike稍后会锁”。A项“决不”;B项“慢慢来”;D项“不客气”。正确答案为C项。

2. You _____be carefulwith the camera. It costs!

A. must  B. may  C. can  D. will

【答案】A查看答案

【解析】本题考查情态动词的用法。根据“It costs!”可知,相机很贵,所以一定要小心。故选A。must必须,一定。

3. The books on thedesk,    covers are shiny, are prizes for us.

A. which   B. what   C. whoseD. that

【答案】C查看答案

【解析】本题考查非限定性定语从句。根据句意“放在桌子上的那些封面闪闪发光的书是我们的奖品”可知,所缺关系代词在定语从句中充当定语。因此,正确答案为C项。

4. More expressways    in Sichuansoon to promote the local economy.

A. are being built  B. will be built  C. have been built  D. had been built

【答案】B查看答案

【解析】本题考查动词的时态用法。根据句中的“soon”可知,本句时态为一般将来时,又因主语为More expressways,与谓语构成被动关系。因此,正确答案为B项。该句意为“在四川,更多的高速路将很快被建成,用以促进当地经济。”

5. Brian is gifted inwriting music; he is very likely to be   Beethoven.

A. aB. an   C.theD. 不填

【答案】A查看答案

【解析】本题考查冠词的用法。不定冠词a用在人名前,表示“一个像/叫……那样的人”。本句意为“Brian在音乐上很有天赋,他想要成为一个像贝多芬那样的音乐家”。正确答案为A项。

6. There is only onemore day to go  your favorite music group play live.

A. since  B. until  C. when   D. before

【答案】D查看答案

【解析】本题考查连词。A项“自从”;B项“直到”;C项“当……时候”;D项“在……之前”。前半句意为“再有一天”,后半句意为“你最喜欢的乐队现场演奏”,根据句意可知D项符合题意。完整句意为:再有一天你最喜欢的乐队就要现场演奏了。

7. Andy is contentwith the toy. It is  he has ever got.

A. a better  B. the better  C. a best  D. the best

【答案】D查看答案

【解析】本题考查形容词的比较级与最高级用法。根据句意“Andy对这个玩具很满意,这是他曾得到的最好的一个”,由此可知,此处应用最高级。故选D项。

8. The exhibitiontells us   weshould do something to stop air pollution.

A. where  B. whyC. what   D.which

【答案】B查看答案

【解析】本题考查名词性从句。由于从句中不缺少成分,故排除C、D项;根据句意,B项正确,完整句意为“这次展览告诉我们为什么要采取措施防止空气污染”。

9. Little Tom sat watchingthe monkey dancing in front of him.

A. amaze  B. amazing C. amazed  D. to amaze

【答案】C查看答案

【解析】本题考查形容词做伴随状语,根据选项可知句意为“小Tom坐在那,看着猴子在他面前跳舞,感到很惊讶”。amazing表示“令人吃惊的”常用来修饰物,amazed表示“感到吃惊的”用来修饰人。正确答案为C项。

10. Nick is alwaysfull of ideas, but   isuseful to my knowledge.

A. nothing   B. no one  C. neither D. none

【答案】D查看答案

【解析】“Nick总有很多点子,但据我所知没一个有用。”A.项“什么也没有”与题干is always full of ideas冲突,故排除。B项只能指人,排除。C项用于两者之间的否定,排除。D项既可指人也可指物,表三者(以上)的全部否定。同时none暗含有一定范围,与题干Nick is always full of ideas所表范围暗合,故选D。

第二节 完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共20小题;每小题1. 5分,共30分)

My previous home had a stand of woods behindit and many animals in the backyard. That first year, I _11_ feedingpeanuts to the blue jays, then the squirrels. The squirrels had no _12__comingup right to me for them. As the months went by, the rabbits saw that I was no 13and didn’t escape. When I threw carrot slices(薄片),they even came for a nibble(啃). Slowly they came to__14__ me, andby the end of the year they were eating out of my hand.

That second year, the rabbits __15___me, and one would even sit up for slices! While I was feeding them, I__16__that a groundhog who used to run away was now taking an___17___ interestin this food situation. I carefully extended a long __18__, with a keeneye on those teeth, and __19_, there were times I would have thegroundhog sitting next to a rabbit, both munching(津津有味地咀嚼) on carrots. A few months later,while __20__, she would even turn her back to me. __21__When shewas facing away,  I reached out and__22__scratched(搔)herback with my finger, She didn’t move.

By year three, the rabbits and the groundhogwere back. The groundhog __23__didn’t have a problem with me scratchingher back, and I got an idea, I’d always __24__, while slicing upcarrots, that the end looked like a cap. ___25___ one day, just to seewhat she would do, I gently ___26__ one on top of the groundhog’s head. Again,not a __27__, The next time, I had my camera ready to record what you see here, one of several dozensuch pictures, __28__ she had a slice to eat, she never ___29___the one of her head. It was a fair __30__ —I got a pleasure, and she hadyet another tasty treat.

11.A. avoided   B. started   C. canceled    D. suggested

12.A. business    B. fun   C.problem   D. privilege

13.A. help  B. cheat C. threat   D. exception

14.A. trust   B. miss  C.admire    D. appreciate

15.A. feared     B. ignored     C.discovered     D. remembered

16.A. proved B. decided    C. noticed    D. understood

17.A. extreme   B. increasing C. additional   D. inspiring

18.A. squirrel    B. rabbit  C.peanut    D. carrot

19.A. before long     B. long ago    C. over andover       D. all over again

20.A. eating  B. playing     C. sitting   D. sleeping

21.A. Next   B.Once    C. Soon  D. Lately

22.A. carefully    B. suddenly    C. violently       D. patiently

23.A. also  B. thus   C. just   D. still

24.A. thought   B. doubted     C. admitted   D. recognized

25.A. While   B.Or   C. So   D. For

26.A. fixed  B. placed  C.hung  D. kept

27.A. tremble    B. move    C. delay    D. hesitation

28.A. Even if     B. Ever since   C. As faras    D. So long as

29.A. welcomed    B.required   C.bothered   D. expected

30. A.trade  B. competition     C. task   D. affair

【答案与解析】

11.B  根据语境可知,第一年,我开始用花生去喂蓝鸟。A项“避免”;C项“取消”;D项“建议”,均不符合文意,故排除。正确答案为B项。

12.C  根据上下文可知,我经常喂那些松鼠,所以,它们不害怕接近我。have noproblem doing sth.意为“做某事没有问题”。因此,正确答案为C项。

13.C  help帮助;cheat欺骗;threat威胁;exception例外。根据语境,几个月后,兔子们见我对它们没有威胁,便开始放心地接近我。正确答案为C项。

14.A  根据后半句and by the end of the year theywere eating out of my hand。可知,它们渐渐地开始信任我。正确答案为A项。

15.D  fear害怕;ignore无视;discover发现;remember记住。根据下文and one would even sit up forslices可知,兔子越来越不害怕我,也就是开始记得我。正确答案为D项。

16.C  由语境可知,当我在喂兔子的时候,我注意到一条土拨鼠。因此,正确答案为C项。

17.B  extreme极其;increasing不断增加;additional额外的;inspiring鼓舞人心的。根据下文土拨鼠逐渐不怕作者可知,土拨鼠开始对这种喂食场景越来越感兴趣。正确答案为B项。

18.D  squirrel松鼠;rabbit兔子;peanut花生;carrot萝卜。根据下文both munching(津津有味地咀嚼) on carrots可知,作者递过去的是萝卜。正确答案为D项。

19.A  before long不久之后;long ago很久之前;over and over一次又一次;all over again再一次。根据下文可知,不久之后,就出现了土拨鼠和小兔子坐在一起啃胡萝卜的场景。正确答案为A项。

20.A  由语境可知,几个月后,它甚至在吃东西时背对着我。正确答案为A项。

21.B  Next下一次;Once曾经,一旦;Soon很快;Lately近来。根据句意,选择B项,一旦它转过身时,我就会小心翼翼地搔它的背。正确答案为B项。

22.A  carefully小心翼翼地;suddenly突然地;violently暴力地;patiently耐心地。根据上文可知,作者是慢慢让动物不再害怕他,故选择A,指作者小心翼翼地伸出手去搔它的背。

23.D  also也;thus因此;just仅仅;still依旧。根据上文的by yearthree,可知,到了第三年动物仍然不怕他,故选择D项。

24.A  上文提到I got anidea,以及下文具体说明idea的内容while slicing up carrots, that theend looked like a cap。故这里应用thought。

25.C  While 当……时;Or 否则;So 因此;For 因为。根据上文可知,作者认为胡萝卜根部像帽子,因此有一天他就把它当帽子用了,故选择C项。

26.B  根据上下文可知,作者将胡萝卜根当作帽子戴在土拨鼠的头上。正确答案为B项。

27.B  根据句中的again可知,这个动作不止一次发生,之前也发生过,就是土拨鼠一动不动。正确答案为B项。

28.D  A项“即使”;B项“自从”;C项“就……而言”;D项“只要”。根据句意“只要它在吃东西,它就不会因为头上有个东西顶着而烦躁”。因此,正确答案为D项。

29.C  welcome欢迎;require要求;bother烦恼;expect期待。根据上文可知,只要她有的吃,她就不会烦恼头上有东西了,故选择C项。

30.A  根据句意“这是一场公平的交易,我获得了快乐,它获得了美味的一餐。”由此可知,正确答案为A项。

第二部分 阅读理解(共两节,共50分)

第一节  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共20小题;每小题2分,共40分)

A

31. Thecard above is_________

A. a ticket   B. apostcard   C. an invitation  D. an advertisement

32. Theparty is for_________

A. a birthday    B.the Queen  C. bee watching  D. the National Day

33.According to the card, if you are unable to go, you can  .

A. return the card B. visit theMuseum C. ignore the message D. contact Alice’mother

【答案与解析】

31.C  细节题。根据卡片中“we"re throwing a party”与“comebug out with us”可知,这是一张邀请函。正确答案为C项。

32.A  细节题。根据卡片中“ALICE IS TURNING 2”,Alice满两岁了。可知这是一场生日party。因此,正确答案为A项。

33.D  细节题。卡片中提到Regret to the Queen Bee,由此可知,假如你遗憾不能来,请联系Queen Bee。即Alice的妈妈。正确答案为D项。

B

  Nothing could stop Dad.After he was put on disability for a bad back, he bought a small farm in thecountry, just enough to grow food for the family. He planted vegetables, fruittrees and even kept bees for honey.

And every week he cleaned Old ManMcColgin’s chicken house in exchange for manure(肥料).The Smell really burned the inside of your nose. When we complained about theterrible smell, Dad said the stronger the manure, the healthier the crops, andhe was right.  For example, just oneof his cantaloupes filled the entire house with its sweet smell, and the tastewas even sweeter.

  As the vegetables startedcoming in, Dad threw himself into cooking. One day, armed with a basket ofvegetables, he announced he was going to make stew(炖菜). Dad pulled out a pressure cooker andfilled it up with cabbages, eggplants, potatoes, corns, onions and carrots. Forabout half an hour, the pressure built and the vegetables cooked. Finally, Dadturned off the stove, the pot began to cool and the pressure relief valve sprayedout a cloud of steam. If we thought Dad"s pile of chicken manure was bad, thiswas 10 times worse. When Dad took off the lid, the smell nearly knocked us out.

Dad carried the pot out and weopened doors and windows to air out the house. Just how bad was it? Theneighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!

Determined, Dad filled our plateswith steaming stew and passed them around it didn’t look that bad,  and after the first wave had shutdown my ability to smell, it didn’t offend the nose so much, edible, andwe drank up every last drop of soup.

34. Whydid Dad clean Old Man McColgin’s chicken house regularly?

A. To earn some money for the family.B. To collect manure for his crops.

C. To get rid of the terrible smell.D. To set a good example to us.

35. Whatcan we infer about Dad’s stew?

A. It is popular among the neighbors. B. It contains honey and vegetables.

C. It looks very wonderful. D. It tastes quite delicious.

36. Whatdoes the underlined word “offend” in the last paragraph mean?

A. To attract  B. Toupset C. To air D. To shut

37. Whatcan we learn about Dad form the text?

A. He is an experienced cook.B. He is a troublesome father.

C. He has a positive attitude to life.D. He suffers a lot from his disability.

【答案与解析】

34.B  根据题干中“Old Man McColgin”可定位到文章第二段第一句。该句提到,he cleaned Old Man McColgin’s chicken house in exchange for manure。由此可知,父亲打扫鸡舍,是为了收集肥料。正确答案为B项。

35.D  根据文章最后一句,it didn’t offend the nose so much, edible, and we drank up every lastdrop of soup.我们甚至喝光了最后一滴汤,由此可知,父亲做的炖菜非常美味。正确答案为D项。

36.B  根据文章最后一段的“It didn’t look that bad.”可知,作者发现父亲做的炖菜其实没有想象的那么糟糕,从而可知作者对父亲所做的炖菜的态度变好,因此就觉得炖菜的味道也不是那么刺鼻了。选项中的upset刚好符合原文,因此,正确答案为B项。

37.C  通过对全文的理解和第一段首句的“Nothing could stop Dad.”,发现父亲虽身有残疾,但仍自己种菜,认真打扫鸡舍换取肥料,烹饪食物等,可知父亲对待生活是非常积极阳光的,因此正确答案C项。

C

 Across Britain,burnt toast will be served to mothers in bed this morning as older sons anddaughters rush to deliver their supermarket bunches of flowers, But, accordingto a new study, we should be placing a higher value on motherhood all year.

   Mothers have long known that their homeworkload was just heavy as paid work. Now, the new study has shown that if theywere paid for their parental labors, they would earn as much as£172, 000 ayear.

   The study looked at the range of jobsmothers do, as well as the hours they are working, to determine the figure.This would make their yearly income £30,000 more than the Prime Minister earns.

 By analyzing the numbers, it found theaverage mother works 119 hours a week, 40 of which would usually be paid at astandard rate 79 hours as overtime. After questioning 1, 000 mothers withchildren under 18, it found that, on most days, mums started their routine workat 7am and finished at around 11pm.

   To calculate just how much mothers wouldearn from that labor, it suggested some of the roles that mums could take on,including housekeeper, part-time lawyer, personal trainer and entertainer.being a part-time lawyer, at $48. 98 an hour, would prove to be the mostprofitable of the “mum jibs”, with psychologist(心理学家)aclose second.

It also asked mothers about the challengesthey face, with 80 percent making emotional(情感的)demand as the hardest thing about motherhood.

Over a third of mums felt theyneeded more training and around half said they missed going out with friends.

The study shows mothers matter allyear long and not just on, Mother’s Day. The emotional, physical and mentalenergy mothers devote to their children can be never-ending, but children arealso sources of great joy and happiness. Investing(投入)in time for parenting and raisingrelationships is money well spent.

38. Howmuch would a mother earn a year if working as the Prime Minister?

A. £30,000.B. £142, 000.

C. £172,000.  D. £202, 000.

39. Thebiggest challenge for most mothers is from   .

A. emotional demandB. low pay for work

C. heavy workload D. lack of training

40. Whatis stressed in the last paragraph?

A. Mothers’ importance shows in family all yearlong.

B. The sacrifices mothers make are huge butworthwhile.

C. Mothers’ devotion to children can hardlybe calculated.

D. Investing time in parenting would bring afinancial return.

41. Whatcan we conclude from the study?

A. Mothers’ working hours should be largelyreduced.

B. Mothers should balance their time for workand rest.

C. Mothers’ labor is of a higher value thanit is realized.

D. Mothers should be freed from housework forsocial life.

【答案与解析】

38.B  细节题。根据文章的they would earn as much as $172,000 a year以及This would make their yearly income £30000 more than the Prime Minister earns.可知,总理的工资是172000-30000=142000。故选择B。

39.A  细节题。文章倒数第三段提到,with 80 percent making emotional(情感的)demand as the hardest thing about motherhood.由此可知,对于母亲来说,最大的挑战是情感需求。正确答案为A项。

40.B  细节题。文章最后一段提出,母亲对孩子付出的精力是永无止境的,紧接着又提到,孩子正好又是母亲快乐的来源。由此可知,母亲所作出的牺牲都是值得的。正确答案为B项。

41.C  推断题。文章第一段提到,But, according to a new study, we should be placing a higher value onmotherhood all year.由此可知,作者认为母亲的重要性应该得到更多的关注。正确答案为C项。

D

Their cheery song brightens many awinter"s day. But robins are in danger of wearing themselves out by singing toomuch. Robins are singing all night一aswell as during the day, British-based researchers say.

  David Dominoni, of Glasgow University, said that light from streetlamps, take away signs and homes is affecting the birds" biological clock,leading to them being wide awake when they should be asleep.

  Dr Dominoni, who is puttingcameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep couldput the birds" health at risk. His study shows that when robins are exposed tolight at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrongtime of day. And the more birds are exposed to light, the more active they areat night.

He told people at a conference, "Therehave been a couple of studies suggesting they are increasing their song outputat night and during the day they are still singing.  Singing is a costly behavior and it takesenergy. So by increasing their song output, there might be some costs ofenergy. "

And it is not just robins that are being keptawake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also being more nocturnal.Dr Dominoni said,  "In Glasgow where I live,  gulls are a serious problem. I havepeople coming to me saying `You are the bird expert. Can you help us kill thesegulls?". During the breeding(繁殖)season,between April and June,  they arevery active at night and very noisy and people can"t sleep. "

Although Dr Dominoni has only studied lightpollution, other research concluded that robins living in noisy cities havestarted to sing at night to make themselves heard over loud noise.

However, some birds thrive(兴旺)in noisy environments. A study from California Polytechnic Universityfound more hummingbirds in areas with heavy industrial machinery. It is thoughtthat they are capitalizing on their predators(天敌)fleeingto quieter areas.

42.According to Dr Dominoni"s study, what causes robins to sing so much?

A. The breeding season.     B. The light in modem

C. The dangerous environment.    D. The noise from heavymachinery.

43. Whatis the researchers" concern over the increase of birds" song output?

A. The environment might be polluted.    B. The birds" health might be damaged.

C. The industry cost might be increased.   D. The people"s hearingmight be affected.

44. Whatdoes the underlined word "nocturnal" in Paragraph 5 mean?

A. Active at night.   B. Inactive atnight.

C. Active during the day.     D. Inactiveduring the day.

45. Whydo some birds thrive in noisy environments?

A. Because there are fewer dangers.  B. Becausethere is more food to eat.

C. Because there is less light pollution D. Because there aremore places to take shelter.

【答案与解析】

42.B  根据题干中DrDominoni"s study,可定位到文章第二段。Dr Dominoni指出,灯光影响了鸟类的生物钟,让它们在原本该睡觉的时候却保持清醒。由此可知,正确答案为B项。

43.B  第一段中提到“robins are in danger of wearing themselves out by singing too much.”鸟儿唱歌越多,会让自身处于危险之中。第四段中也提到,唱歌越多,消耗的能量也越多。由此可知,正确答案为B项。

44.A  根据上文的Andit is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirdsand seagulls are also being可知乌鸦和海鸥情况也一样,也就是说这两种鸟晚上也唱歌,故选择A,指晚上很兴奋。

45.A  根据文章最后一段的It is thought that they are capitalizing on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.可知,它们的天敌都去了安静的地方,故选择A,指在这些工业区,天敌更少,也就是危险更少。

E

No one is sure how the ancientEgyptians built the pyramids near Cairo.But a new study suggests they used a little rock‘n’roll. Long-ago builderscould have attached wooden pole s to the stones and rolled then across the sand,the scientists say.

“Technically, I think what they’reproposing is possible,” physicist Daniel Bonn said.

People have long puzzled over howthe Egyptians moved such huge rocks. And there’s no obvious answer. On average,each of the two million big stones weighed about as much as a large pickuptruck. The Egyptians somehow moved the stone blocks to the pyramid site fromabout one kilometer away.

The most popular view is thatEgyptian workers slid the blocks along smooth paths. Many scientists suspect workersfirst would have put the blocks on sleds(滑板).Then they would have dragged them along paths. To make the work easier, workersmay have lubricated the paths either with wet clay or with the fat fromcattle. Bonnhas now tested this idea by building small sleds and dragging heavy objectsover sand.

Evidence from the sand supportsthis idea. Researchers found small amounts of fat, as well as a large amount ofstone and the remains of paths.

However, physicist Joseph Westthought there might have been a simpler way, who led the new study. West said,“I was inspired while watching a television program showing how sleds mighthave helped with pyramid construction. I thought, ‘Why don’t they just tryrolling the things? ’” A square could be turned into a rough sort of wheel byattaching wooden poles to its sides, he realized. That, he notes, should make ablock of stone “a lot easier to roll than a square”.

So he tried it.

He and his students tied somepoles to each of four sides of a 30-kilogram stone block. That action turnedthe block into somewhat a wheel. Then they placed the block on the ground.

They wrapped one end of a ropearound the block and pulled. The researchers found they could easily roll theblock along different kinds of paths. They calculated that rolling the blockrequired about as much force as moving it along a slippery(滑的)path.

West hasn’t tested his idea onlarger blocks, but he thinks rolling has clear advantages over sliding. Atleast, workers wouldn’t have needed to carry cattle fat or water to smooth thepaths.

46. It’s widelybelieved that the stone blocks were moved to the pyramid site by ______.

A. rolling them on roads B. pushing them overthe sand

C. sliding them on smooth paths D. dragging them onsome poles

47. Theunderlined part “lubricated the paths” in Paragraph 4 means____.

A. made the path wet B. made the path hard

C. made the path wideD. made the path slippery

48. Whatdoes the underlined word “it” in Paragraph 7 refer to?

A. Rolling the blocks with polesattached.   B. Rolling the blocks on wooden wheels.

C. Rolling poles to move the blocks. D. Rolling the blocks with fat.

49. Whyis rolling better than sliding according to West?

A. Because more force is needed for sliding.

B. Because rolling work can be done by fewercattle.

C. Because sliding on smooth road is moredangerous.

D. Because less preparation on path is neededfor rolling.

50. Whatis the text mainly about?

A. An experiment on ways of moving blocks tothe pyramid site.

B. An application of the method of movingblocks to the pyramid site.

C. An argument about different methods ofmoving blocks to the pyramid site.

D. An introduction to a possible new way ofmoving blocks to the pyramid site.

【答案与解析】

46.C  文章第四段第一句提到,The most popular view is that Egyptian workers slid the blocks alongsmooth paths。由此可知,埃及工人通过光滑的道路运送砖块。正确答案为C项。

47.D  根据第四段上下文中提到的“To make the work easier”以及“eitherwith wet clay or with the fat from cattle”,可知,这样做是为了让道路更加平滑。正确答案为D项。

48.A  根据上文中提到的“A square could be turned into a rough sort of wheel by attaching woodenpoles to its sides”可知,it指代上文中的内容,即把杆绑在石块上,然后滚动石块。正确答案为A项。

49.D  细节题。文章最后一段中指出,workers wouldn’t have needed to carry cattle fat or water to smooth thepaths.可知,滚动石块不需要有准备工作。正确答案为D项。

50.D  根据文章内容可知,全文主要讲述了一种新的把石块移动到金字塔具体位置的方法。正确答案为D项。

第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项多余选项。(共5小题;每小题2分,共10分)

  A: I needto lose some weight. My clothes don’t fit anymore. __51___

  B: Well, insteadof watching TV all day, you could do more exercise.

  A: _______52________

  B: Likecycling, or you could work out at the gym.

  A: I don’thave time. ____53____

  B: OK, thenyou could change your diet. _____54____

  A: You meanno more hamburgers! Oh no!

  B: OK. ___55____

A. Like what?

B. I’m too busy.

C. What should I do?

D. Some more hamburgers?

E. Buy some larger clothes then.

F. That’s a good idea. Thanks a lot.

G. Eat something healthier, like fruit.

【答案与解析】

51.C  根据下文提到的“you coulddo more exercise”可知,上文是询问该怎么做。故选C项。

52.A  根据下文提到的“Likecycling, or you could work out at the gym”可知,上文要求说话者举例说明。正确答案为A项。

53.B  根据前文I don"thave time, 因而推出答案I"m too busy。正确答案为B项。

54.G  根据前文you couldchange your diet你可以改变你的饮食习惯。推出正确答案G项。

55.E  根据前文Oh, no.得知A并不愿意放弃美食,因此B只能建议他买些更宽松的衣服了。正确答案为E项。

第II卷  (非选择题  共60分)

第三部分  写作(共三节,满分60分)

第一节 阅读表达:(共计5小题;每小题2分,共10分)

阅读下面短文,并用英语回答问题,请清楚问题后的词数要求。

It was a hot summer day that foundme running down the street with a dollar in my sweaty hand. The closer I got toSam & Joe"s Stationery Store, the more excited I was. After all, a dollarwas a tidy sum for an 11-year-old boy in 1961.

Out of breath, I swung open thedoor and got a blast of cold air that instantly cooled me off. I was in a placeof pure happiness. Sam & Joe"s had it all一books,candy, toys, baseball cards, puzzles and games. I went directly to the bar andordered a bottle of soda. There I sat, considering my next move.

Books always came first. I pickedout five titles. Next came the candy, rows and rows of it. I chose five candybars, which brought my total to 75 cents. Then a bottle of cold orange juice, abag of chips and a pack of Ted Williams baseball cards. After paying the clerk,I still had 5 cents.

I hurried directly to my backyard,where an apple tree patiently waited for me. There, sitting in the shadeagainst its strong trunk, I read my books, ate my candy and drank my orangejuice.

As I sat in my own personalheaven, I started thinking about having more. That"s when a fantasticlife-changing idea popped into head: If I could get more money, I could buymore books l liked, buy anything l wanted. That"s how it all started.

56. How did the boyfell on his way to Sam & Joe’s (no more than 5 words)

【答案】He felt excited.查看答案

【解析】文章第一段第二句提到,作者越接近Sam & Joe"s文具店,就越觉得兴奋。

57. What does “a tidysum” mean in Paragraph 1? (no more than 5 words)

【答案】Much/A lot of money查看答案

【解析】根据前文作者表述的兴奋程度,可以推断出本句要表达的意思为:毕竟,一美元在1961年,对一个11岁的孩子来说已经是巨款了。

58. What did the boyconsider doing first after he ordered soda? (no more than 5 words)

【答案】He considered buying books.查看答案

【解析】第三段第一句提到,Books always came first。由此可知,作者首先考虑的是买书。

59. What did the boydo while reading? (no more than 5 words)

【答案】He ate and drank.查看答案

【解析】文章倒数第二段最后一句到,I read my books, ate my candy and drank myorange juice。由此可知,作者一边吃糖果喝果汁一边看书。

60. Where was theboy’s “personal heaven”? (no more than 9 words)

【答案】It was under the apple tree in thebackyard.查看答案

【解析】personal heaven出现在最后一段的第一句话,又因为第一句话就说“随着我坐在我的personal heaven”可知,前文提到过personal heaven,只是前文没有点明。但从前一段I hurried directly to可以推断出,作者很喜欢这个地方。由此可推断,作者的personal heaven 就是my backyard,即Under the apple tree in hisbackyard。

 

第二节短文改错(共10小题;每小题1. 5分,共15分)

下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏词符号(ʌ),并在其下面写出该加的词;

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1.每句不超过两个错误;

2.每处错误及其修改均仅限一次;

3.只允许修改10出,多者(从第11处起)不计分。

Hi, Janice, 

  It"s been a month since Icame to this new school and I really want share with you some of the problems Ihave been experiencing.

As I tell you last time, I madethree new friend here. We hang out together during lunch and after school. We"vebeen spending a lot of time sing in karaoke bars. It"s been three Saturdays nowand it really costs me many. And I started to see this as a time—wastingactivity! In fact, I don’t like to go anymore, so I’m afraid I’ll lose theirfriendship. How do you think I should do? If you are me, would you talk to him?

Please help with me and give mesome advice.

Grace

【答案与解析】

Hi, Janice, 

It"s been a month since I came to this newschool and I really want ∧ share with you

 to

some ofthe problems I have been experiencing.

As I tell you last time, I made three new friend here. We hang out together duringlunch

 told friends

and afterschool. We"ve been spending a lot of time sing in karaoke bars. It"s been three

 singing

Saturdaysnow and it really costs me many. And I started to see this as atime—wasting activity!

much

In fact, Idon’t like to go anymore, so I’m afraid I’ll lose